Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs

FAQ

  • Is er een minimum aantal bij de afname van PYXIS®?

Nee. Doordat elke doos op maat  wordt gemaakt is levering van één of enkele dozen mogelijk. Het aantal maakt dus niet uit. We zijn bij kleine bestellingen conform onze leveringsvoorwaarden wel genoodzaakt de bezorg- c.q. verzendkosten in rekening te brengen.

  • Maken jullie gebruik van een stansmes bij de productie van de PYXIS®?

Nee. Omdat elke doos op de millimeter nauwkeurig  wordt gemaakt, maken we gebruik van een cad-camgestuurde snijmachine. Deze computergestuurde snijmachine heeft als voordeel dat de kosten voor een duur stansmes niet meer gemaakt hoeven worden. Hierdoor zijn we flexibeler en kunnen we snel leveren.  Een stansmes is enkel nuttig om schaalvoordeel te halen bij de bestelling van grote aantallen dozen van hetzelfde formaat.

  • Ik zoek al tijden naar een producent om mijn eigen idee in grote aantallen geleverd te krijgen. Kunnen jullie dit zijn?

Indien u een oplossing heeft gevonden voor een conserveringsprobleem en het is technisch haalbaar om te produceren dan zijn wij hier zeker toe bereid. Het is echter niet nodig een groot aantal te bestellen. Ook een enkele verpakking kunnen wij voor u produceren.

  • Waarom zijn bijna al jullie producten gemaakt van donkergrijs materiaal?

We vinden dit zelf het mooist. In onze ogen is het een chique kleur die goed past bij onze hoogwaardige producten. Door de invoering van onze donkergrijze kleur zijn steeds meer instellingen overgeschakeld op donkere verpakkingsmaterialen. We hebben gemerkt dat in het bibliotheekwezen en in de archiefwereld door onzer argumenten nu zelfs een voorkeur bestaat voor donkere verpakkingsmaterialen. Als de verpakking licht is en deze wordt vuil, gaat de gebruiker er minder voorzichtig mee om.

  • Hoe zit het met de verkleuring van jullie producten?

Bewezen is dat ons materiaal niet verkleurd.

  • Verzorgt u ook lezingen over uw visie op conserveren?

In overleg met verschillende instellingen geven wij van tijd tot tijd een lezing met onze opvattingen over conserveren en hoe we dat in de praktijk vertaald hebben. Vaak worden hiervoor aangesloten instanties uitgenodigd. Daarnaast staan we regelmatig op vakbeurzen waar u altijd welkom bent, om onder het genot van een kopje koffie, met ons te komen praten. zin verwijderen

 

Indien uw vraag nog niet beantwoord is, stuurt u ons dan een e-mail (info(at)schrijenboekbinders.com). Wij komen zo snel mogelijk met een passend antwoord bij u terug.