Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs

CAPSA

Omdat niet alle objecten een op maat gemaakte doos nodig hebben, heeft Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs een standaardverpakking ontwikkeld, die toch een optimale bescherming biedt. Een slimme vouwconstructie van de CAPSA zorgt ervoor dat het verpakte object niet kan schuiven. Deze slimme vouwconstructie heeft namelijk een duwend effect: de dubbele bodem veert omhoog tegen het object dat dan weer tegen een overkappende flap duwt. Deze flappen hebben de grootte van de complete doos waardoor er geen uitstekende delen in de doos zitten. Daarnaast is de vouw zo lang dat de ondersteuning van de bodem over de gehele lengte plaatsvindt. Deze hele vouwconstructie zorgt ervoor dat de inhoud vast komt te liggen in de CAPSA. Dus ondanks de keuze voor een standaard maat krijgt het gepreserveerde object zijn optimale bescherming. Zo kunnen dunne objecten bijvoorbeeld niet meer uitzakken en/of dubbelvouwen.

 

Evenals de PYXIS®voldoet de CAPSA aan de eisen van het Instituut Collectie Nederland, te weten eis nummer 3; verpakking voor permanente bewaring.

 

De CAPSA wordt geleverd in een aantal standaard formaten. Mocht het door u gewenste formaat hier niet bij zijn, dan kan in overleg altijd een aangepast formaat vervaardigd worden. Daarnaast kunnen we de vouwconstructie ook toepassen niet-standaard modellen. Bijvoorbeeld een doos met vouwconstructie waar zowel een boek als een CD-ROM in passen.

Meer informatie over formaten en prijzen kunt u aanvragen door hier een aanvraagformulier in te vullen.

 

Onze formaten

(in mm)

190x140x20
230x170x20
230x170x35
240x180x20
240x180x40
320x230x30