Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs

PYXIS®

Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs is in 2001 begonnen met de ontwikkeling van een archiefdoos voor permanente bewaring. Deze doos uit microgolfkarton, de PYXIS®, voldoet aan de strengste kwaliteitseisen die het Instituut Collectie Nederland stelt. De PYXIS® voldoet niet alleen aan de ICN-Kwaliteitseis no. 3, maar beschikt ook over specifieke eigenschappen die er zorg voor dragen dat uw boeken, prenten, foto’s, archiefstukken, enz. zorgvuldig, zonder verdere kans op beschadiging, opgeslagen kunnen worden. Zo wordt de doos bijvoorbeeld exact op maat gemaakt, heeft ze een uitsparing voor de duim en is de doos zo ontworpen dat deze niet zomaar openvalt. Dit voorkomt dat de inhoud er te makkelijk en ongewild uitvalt.

 

Onze meetapparatuur kan de maten van het te verpakken object in een keer opnemen. Indien gewenst kunnen wij bij u de exacte maatbepalingen van de te conserveren eigendommen voor u uitvoeren. Ook kunt u ervoor kiezen dat wij één van uw medewerkers wegwijs maken met de meetapparatuur, waarna u de metingen zelf verricht. Met onze meetapparatuur behoort een directe inventarisatie van het uw archiefbestand tot de mogelijkheden.

Als extra service wordt de PYXIS® zonder meerkosten door ons opgezet en voorzien van een signatuursticker. Het enige dat u nog hoeft te doen is het object erbij zoeken en de doos terug plaatsen op haar plek.

 

Eigenschappen:

-De doos heeft geen losse uitstekende delen die de inhoud kunnen beschadigen;

-De doos is zodanig geconstrueerd dat hij volledig zelfstandig rechtop kan staan;

-Door de scharnierende delen kunnen de zijkanten nooit uiteen gaan staan.

-Wanneer de PYXIS® onverhoopt van ongeveer één meter hoogte valt, zal de inhoud daar niet onder lijden. Door de gebruikte constructie kan de doos de klap van de val opvangen.

-Verder zitten er ‘slotjes’ in de doos die er voor zorgen dat de inhoud er niet meteen uit kan vallen, mocht  de doos aan de klep gedragen worden.

-De PYXIS®  voldoet aan ICN-Kwaliteitseis no. 3; deze eis van het Instituut Collectie Nederland betreft Archiefdozen voor permanente bewaring.

-Het voldoet aan de eisen ISO 18916 en ISO 18902,

-Normen en testmodules: NEN 3376 , TAPPI T406,  ASTM D 1030,  TAPPI T 236, ASTM D 4988, NEN 2151, ISO 6588, ISO 10716, DIN 53142, TAPPI T 401, ASTM D 2860, (NEN) ISO 2248, (NEN)ISO 2872, ICN-SOP 10.