Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs

Innovatie

De firma Schrijen is in 1946 opgericht door de naamgever de heer H. Schrijen te Limbricht-Sittard. Het bedrijf groeide in de loop der jaren gestaag en bouwde een uitstekende naam en faam op in heel Nederland. Destijds ging de aandacht vooral uit naar het bindwerk: het inbinden van nieuwe tijdschriften naast het herbinden van boeken en tijdschriften. Ook het restaureren van boeken, incunabelen en handschriften behoorde toen al tot de werkzaamheden van de firma Schrijen. Voor die tijd was deze firma zeer vooruitstrevend en innovatief. Zo paste zij in 1986 als eerste het vriesdroogprocédé toe in de bestrijding van waterschade aan boeken en andere documenten uit het gemeentearchief van de toenmalige gemeente Roggel. In 1988 behandelde Schrijen de door de brand gedeeltelijk beschadigde collectie van de Universiteit van Amsterdam.

 

Begin jaren tachtig ging de heer H. Schrijen met pensioen en nam zijn zoon P. Schrijen het bedrijf over. Onder zijn leiding verwierf het bedrijf ook buiten Nederland naamsbekendheid (Duitsland en België). In Nederland ontwikkelde het zich verder tot één van de marktleiders op het gebied van boekbinden en boekrestauratie.

 

Momenteel  kwalificeert Schrijen Boekbinders & Boekrestaurateurs zich door innovatief werk voor het behoud van boeken. Zo ontwikkelden  we vanaf 2002 een op maat gemaakte conserveringsdoos. Dit resulteerde in 2004 in de, met een octrooi beloonde, PYXIS®. Daarnaast leidden onze inspanningen tevens tot een hele reeks aan conserveringsartikelen. Nu deze PYXIS® ontwikkeld is rusten we niet op onze lauweren, maar blijven we zoeken naar verbeteringen, nieuwe producten en baanbrekende innovaties.

U kunt bij ons niet alleen terecht voor het binden van uw boeken en het restaureren van oude banden, maar ook voor advies, producten en andere hulp op het gebied van permanente bewaring.